"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 27 ноября 2015 г.

«Горять свічки в людських долонях жовті  і білі»
 
         Напередодні дня пам’яті жертв голодомору в Україні, в районній бібліотеці для дітей була проведена година пам’яті для учнів 7 – Б класу ЗОШ № 2  з вчителем української мови та літератури  Альоною  Анатоліївною Драгуцою.
         Бібліотекар Тетяна Анатоліївна Шевченко розповіла  про штучний голодомор 1932 – 1933 років – злочин більшовицького режиму, від котрого загинули мільйони українців. У світовій історії знайдеться не так вже й багато аналогів, які за масштабом, жорстокістю, цинізмом методів здійснення і наслідками дорівнювали б українській трагедії.
         Діти Кіпняк Катерина, Слабенко Любов, Ігнатьєва Катерина, Жеребко Анастасія читали вірші про голодомор. Був показаний уривок із документального фільму «Геноцид українського народу». Лунала пісня «Свіча» Оксани Білозір. Жеребко Анастасія  зі сльозами на очах розповіла про життя свого дідуся у ті страшні роки, а також Альона Анатоліївна  згадала  про свою бабусю , яка теж зазнала голод у своєму дитинстві.  Учні  пом’янули усіх загиблих хвилиною мовчання.
         Кожен громадянин  України повинен знати масштаби цієї трагедії, внаслідок  якої  в мирний час на своїй землі загинули мученицькою смертю мільйони наших земляків, зникли з карти України сотні і тисячі сіл та хуторів. І не тільки знати і пам’ятати, а й передавати це знання своїм дітям і онукам, шанувати память загиблих, робити все можливе, аби подібні трагедії  не могли повторитися  Ніколи!


Зав. районною бібліотекою для дітей – Янішевська Л. В.



Комментариев нет:

Отправить комментарий