"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 4 ноября 2015 г.

ЦВІТЕШ ТИ ПИШНО, ЗЕМЛЕ МОЯ МИЛА


         «Ти – не окраїна,
             Ти – Україна»

         13 жовтня в Зброжківському с/клубі було організоване і проведене свято до Дня Захисника України, також до Дня Українського Козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.
         Ведучі свята Караман Ауріка,  Циганкова Світлана розповіли історію виникнення  свята Покрови. Для нас українців, це свято християнське і національне, воно символізує звязок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали  свято Покрови, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву – Козацька Покрова.
         Під звуки урочистого козацького гімну на свято завітали маленькі козачата: Максим Каракоша, Іра Циганкова, Катерина Руденко, Дмитро Караман, Маряна Ворона, Альбіна Марчук, Анжеліка Циганкова, Максим Корженко. Вони декламували вірші та змагались між собою.
         Зі словами шани та подяки звернулись до захисників Батьківщини молоде покоління: учасники художньої самодіяльності Межуровська Анастасія, Дінчева Аліна, Каракоша Ганна.
         Завідуюча бібліотекою Караман Тетяна  запропонувала вшанувати  світлу  пам’ять тих, хто загинув, віддавши  життя для перемоги,  скорботною хвилиною мовчання, а у  виконанні зав. клубом Галина Войтенко  пролунала пісня «Свіча».
         В кінці свята всі учасники художньої самодіяльності  вийшли на сцену  тримаючи свічки в руках, а Караман Ауріка прочитала «Молитву за Україну».
         На протязі всього дійства линули пісні у виконанні Циганкової  Світлани та вокального ансамблю «Калинонька».


Завідуюча Зброжківським клубом – Галина Войтенко 

Комментариев нет:

Отправить комментарий