"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

понедельник, 16 ноября 2015 г.

                           «Чи добре я знаю свою мову»

         День Української  писемності та мови шанує кожна свідома людина,яка прагне досконально знати свою історію, мову, культуру. Мова - це стежина, яка поєднує минуле із сучасним, відкриває шлях у майбутнє. Людина яка досконально володіє рідною мовою, має під ногами твердий ґрунт, вона впевнена в собі, несе високу культуру і має надійне майбутнє.
         І тому сьогодні вшановуючи рідну мову, слово, книгу, районна бібліотека для дітей провела мовний турнір «Чи добре я знаю свою мову?»  для учнів 5-А, 5-Б класів ЗОШ № 2 з вчителем мови та літератури Альоною  Анатолівною Драгуцою, з класним керівником вчителем іноземної мови Оленою Олександрівною Щербиною. Турнір проводила бібліотекар Тетяна Анатоліївна Шевченко. Діти були активними, відповідали на запитання кмітливості, розуму, вміння влучно грамотно висловлюватися. Показали красу і багатство української мови юні поети: Драгуца Світлана, Ляшик Ганна читали свої вірші, Донцова Софія читала вірш своєї бабусі - Донцової  Валентини Василівни. Полуектов Микита читав вірш нашої землячки Богуславської Людмили Ігорівни. Іванішина Валерія, Придіус Єлизавета, Кушнірова Валерія, Мужила Валерія читали вірші українських поетів про мову.
         Мова - велике багатство, яке треба усім нам берегти і примножувати. Спілкуючись з дітьми, ми переконалися що наше майбутнє покоління любить, знає, і шанує нашу рідну мову.

Зав. ДРБ- Янішевська Л. В.





Комментариев нет:

Отправить комментарий