"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 27 ноября 2015 г.

«Наша єдність  - в мирі та злагоді»

В Степанівській бібліотеці було проведено тематичну годину «Наша єдність  - в мирі та злагоді». В бібліотеці була оформлена книжкова виставка «Багато націй є на світі, але ми всі одна сімя». присутні на заході мали змогу ознайомитися і оглянути виставку , де були представлені книги представників різних національностей України.
         Бібліотекар розповіла присутнім про  національні меншини, які  проживають в нашому селі. Це – вірмени, болгари, роми, молдовани та інші нації та народності. Всі вони мають право користуватися своєю мовою. В статті 6 Закону України «Про національні меншини в Україні зазначено, що держава гарантує всім національним меншинам право на національно-культурну автономію. Люди, які належать до національних меншин мають можливість зберігати та розвивати свою культуру, зберігати основні елементи своєї самобутності, зокрема релігію, мову та культурну спадщину.
         Директор Степанівського Будинку культури Галина Гаврилівна Шпарталова ознайомила присутніх з національною символікою, традиціями та звичаями, національним одягом, піснями  даних національних меншин. Україна – багатонаціональна держава, але всі ми – одна сімя і тому повинні жити в мирі і злагоді. Захід пройшов в дружній, теплій атмосфері.

Завідуюча Степанівською  бібліотекою  - Муринська О.В

Комментариев нет:

Отправить комментарий