"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

понедельник, 16 ноября 2015 г.

                                 «Україна читає дітям»

         Національна програма «Україна читає дітям» проводиться в районній бібліотеці для дітей з 2010 року по теперішній час. Головна ідея програми полягає в тому, що відомі, талановиті люди нашого міста письменники, поети, представники різних гілок влади – спілкувалися з читачами – дітьми усі ці роки,розповідали про роль книги у їхньому житті.
         Ділилися спогадами та враженнями творів, або героїв, які вплинули на їхній життєвий вибір. Нещодавно працівники районної бібліотеки для дітей запросили відому, талановиту поетесу нашого міста, ветерана бібліотечної справи Валентину Василівну Донцову. На зустріч з учнями 7 – Б класу  ЗОШ №3 з вчителем української мови та літератури Тетяною Григорівною Савіною. Діти з великим задоволенням слухали уривок поеми  Шевченко Т. Г. «Катерина»  улюбленого з дитинства твору поетеси. Емоційно, з захватом зі сльозами на очах Валентина Василівна передала почуття героїні твору.
         Поетеса розповіла про своє нелегке дитинство, життєвий шлях, а також ознайомила дітей зі своєю творчістю. Учні з захопленням слухали як гарно декламувала свої твори запрошена, як тільки вміє вона. Бондар Вікторія подарувала малюнки  творів Шевченка Т. Г. і подякувала поетеси за її творчість. Щербата Ніна прочитала твір «Дженніфер»  який написала сама, та отримала похвалу від нашої гості. Тетяна Григорівна разом з учнями подякували бібліотекарям за організацію цікавого заходу, а також з теплими словами  вдячності побажали письменниці  довгих років життя, та натхнення  у творчій праці.


Зав. районною бібліотекою для дітей-

Л. В. Янішевська

Комментариев нет:

Отправить комментарий