"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

понедельник, 16 ноября 2015 г.

«Людина починається з добра»
16 листопада 2015 року у читальному залі ЦРБ до Міжнародного Дня толерантності відбувся інтерактивний захід «Людина починається з добра», який провели бібліотекарі Павлова Л. О. та Шубська І. П. До бібліотеки були запрошені учні 10-А класу та вчитель-психолог Парасюк О. С. ЗОШ № 3.
         Захід проходив з метою: залучення молоді до спільного обговорення проблеми толерантності у світі; виховання толерантного ставлення один до одного; популяризації книжкових фондів бібліотеки відповідної тематики. Також для присутніх було запропоновано скласти квітку толерантності, взяти участь у конкурсах «Комплімент» та  «Конверт». Під час заходу юні читачі мали змогу переглянути  відео-ролики  «Ми різні, але ми разом», «Сліпий».
Усі люди є різними за походженням, віросповіданням, кольором шкіри та національністю, проте всіх об'єднує право людини на гідне людське життя. Саме проведення заходу у формі «живої бібліотеки» руйнує бар'єри та стереотипне уявлення, долає нерозуміння та упереджене ставлення, а отже, формує толерантне відношення до різноманіття та слугує інструментом протидії ксенофобії та расизму.
Декларація принципів терпимості ЮНЕСКО зазначає: « Толерантність означає бути вільним щодо своїх переконань та приймати переконання інших». Серед запропонованих засобів існує одна головна рекомендація: «Молодь повинна навчитись вирішувати конфлікти без жорстокості, усвідомлювати, що інші люди такі ж, як і кожен з нас.»
Бути толерантним, за тлумачним словником, означає бути поблажливим, терпимим до чиїхось думок, поглядів, вірувань тощо. Бернард Шоу писав: «Тепер коли ми навчилися літати по повітрю, як птахи, плавати під водою, як риби, нам не вистачає одного: навчитися жити на Землі , як люди».
Стосунки з сусідами, із знайомими, приятелями вимагають взаємоповаги, якщо не любові, то симпатії. Тому якщо ми хочемо щасливого життя, встановлення між людьми добрих стосунків, ми повинні вчитися їх налагоджувати й підтримувати, ми повинні бути терпимими до думок та вчинків інших людей.


Завідуюча  відділом обслуговування
Петриця Н. М.
    



Комментариев нет:

Отправить комментарий