"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 4 ноября 2015 г.

                   Доти буде Україна – поки будуть козаки

       Часи козацтва – частина героїчного минулого українського народу. Козак в Україні став синонімом лицарської доблесті й благородства. Козацька слава долинула до нас через віки,отож єдиним свідчення існування перших козацьких загонів є описи літописців, а також вражених, зачарованих мандрівників. Про них написано багато наукових книжок,цікавих романів, знято фільмів.
     До Дня українського козацтва в районній бібліотеці для дітей проведена історична година. Бібліотекар Тетяна Анатоліївна Шевченко розповіла учням 7-Б класу ЗОШ№2 з вчителем історії
Зоєю  Василівною Чумак та шкільним бібліотекарем Марією Михайлівною Михайловою про славетні бої і походи козаків, про їх сміливість відвагу й винахідливість. Козаки були неперевершеними майстрами військової справи свого часу. Прославили козацтво хоробрі, талановиті ватажки: Дмитро Вишневецький, Іван Свірговський,Богдан Хмельницький, Семен Палій, Олекса Довбуш, Устим Кармелюк,Іван Сірко. Слава про волелюбних,українських предків, несхитної волі  живе і донині. Був показаний уривок документального фільму «Сірко. На сторожі віри.» про легенди життя кошового отамана Івана Сірко дуже зацікавив дітей, які ставили питання: «А що було далі?»
      Учні Шведа Максим, Ніколаєва Аліна, Хачатрнян Цовінар, Жеребко Анастасія читали вірші про козаків, лунали пісні тих часів. Юні громадяни України мають всі підстави пишатися героїчним минулим своїх предків і знати правду про те, що і як «було колись в Україні».

                                                                                Завідуюча ДРБ-
                                                                                                   Янішевська Л. В.
        












Комментариев нет:

Отправить комментарий