"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 27 ноября 2015 г.

ГОЛОДОМОР: ЗАБУТТЮ НЕ ПІДЛЯГАЄ

         Історія багатостраждального українського народу перенасичена трагічними сторінками минулих століть. Проте є одна з них, яка ніколи з плином часу не буде поглинута мороком небуття. Це поезії  голодомору 1932-1933р.р. , який смертельним вихором пройшовся по  колись благодатних і родючих українських і землях і викосив майже все живе на селі. І нині, коли всі ми живемо в новому столітті і тисячолітті, витоки цієї трагедії так і не осмислені належно.
         26 листопада бібліотекарі відділу обслуговування ЦРБ підготували і провели урок пам’яті «Голодомор: забуттю не підлягає».  На цьому заході були присутні учні 10-11кл. та бібліотекар Михайлова М. М. ЗОШ № 2.
         Бібліотекарі Кожарновська Л.Б. та Павлова Л.О.  розповіли присутнім коротку історію тієї гіркої правди про голодомор і презентували відео-перегляд документальної  хронічки. Також   запалили свічу пам’яті жертв голодомору, ушанували пам’ять великомучеників нашої тяжкої історії – мільйонів українських селян, жертв небаченого в історії людської цивілізації голодомору хвилиною мовчання. Наприкінці заходу  бібліотекар читального залу Павлова Л.О. представила книжкову виставку  «Біль , що душу рве: Голодомор – 33».
         Кажуть , що історії властиво  повторюватися. Наше завдання зробити так, щоб таких трагедій більше не було. Занадто болить і досі незгасна рана втрат, надто турбує нас запалена від спогадів память тих, що залишилися в живих. Україна і досі змиває кров наших жертв. Дуже багато лиха  кров наших жертв. Дуже багато лиха довелося витратити нашому народові.
         Невже ж він не має права на щастя ?

Зав.відділом обслуговування – Петриця Н.М.




       



 

Комментариев нет:

Отправить комментарий