"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

понедельник, 16 ноября 2015 г.

«Багато націй є на світі,  але ми всі одна сімя»

Під час осінніх канікул  Гуляївська бібліотека разом з Будинком культури провели урок національної гідності «Багато націй є на світі , але ми всі одна сім’я» з дітьми молодшого  та середнього шкільного віку.
         Особливістю  національного складу населення України є його багато національність . Наше село  не є винятком – в ньому проживають в мирі і злагоді переважно українці, потім за чисельністю – молдовани, білоруси, росіяни, греки, гагаузи. Народні традиції та звичаї завжди були духовною основою життя не лише українців, а й представників інших національностей. І кожен з нас є спадкоємцем цього великого скарбу,  продовжувачем  традицій народної культури. в чому вони полягають,  де їх витоки? Діти розповідали історії своїх сімей, як вони потрапили до нашого села, переглядами фотокартки, ділилися знаннями  національної кухні свого народу, традиціями та звичаями. 
         Бібліотекар ознайомила присутніх з матеріалами  книжкової виставки «Україна:  етнокультурна мозаїка». Були зачитані деякі прислівя та приказки народів світу, гуморески болгарських та українських письменників. І на завершення заходу прозвучала пісня  «Україна – це ми « у запису.



Завідуюча Гуляївською бібліотекою – Павленко А.П.

Комментариев нет:

Отправить комментарий