"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

понедельник, 16 ноября 2015 г.

Мова – це наша національна спадщина. З нею ми не розлучаємося протягом  усього життя. Ми спілкуємося один з одним: розмовляємо, пишемо листи, читаємо книжки, дивимося телевізор, слухаємо радіо.
         День української писемності та мови в Петрівській сільській бібліотеці провели вчитель української мови та літератури  Мазур Інна Василівна та авторка цих рядків. Задушевно діти прочитали вірші про мову (Гончаренко Рима, Говдя Світлана, Тросян Анна, Лунгова Надія). Як виникли наші літери? Про це  розповіла бібліотекар.
         Дві команди «Мовознавці» та «Любителі мови» змагалися між собою. За допомогою конкурсів визначили кращих знавців  української мови. За підсумками журі  перемогла команда «Любителі мови». До цієї дати оформлена книжкова виставка «Перлини народної мудрості». Учні 8-9 класів виготовили власноруч два плакати, намалювали чотири ребуса.
         Захід  організований для присутніх допоміг переконатися в словах відданого українського педагога В. Сухомлинського про те, що словом можна вбити й оживити , поранити й вилікувати тривогу і безнадію і одухотворити , викликати посмішку і сльози , надихнути працю і скувати сили і душі.



Завідуюча Петрівською бібліотекою – Корнєєва Т.Ф.

Комментариев нет:

Отправить комментарий