"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 17 апреля 2018 г.

Все, що душа довірила словам
Весна – це світла і чиста пора, коли людина відчуває розмову квітів і тиші , п’є аромати вечора, дихає красою степів і трав, а серце випромінює почуття любові й ніжності. І вся чарівність переливається в поезію.
Тому, навесні, 21 березня відзначається Всесвітній день Поезії, свято яке відроджує душі й одухотворяє серця.
Споконвіку на вівтар поезії приносили свої найкращі шедеври відомі митці. Серед живописців художнього слова – Вільям Шекспір, Францеско Петрарка, Джордж Байрон, Олександр Пушкін, Михайло Лермонтов та багато інших чудових творців. Серед українців високим даром вслухатися в людську душу й серце володіли Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Василь Симоненко, Павло Тичина, Василь Стус, Ліна Костенко та інші служителі ліричного слова.
З нагоди Всесвітнього Дня Поезії в ЦРБ на базі СОУПу бібліотекарем – координатором Кожарновською Л.Б. була організована книжкова виставка «Поезія – одвічна висота», де представлені поетичні документи різних часів, найкращі шедеври відомих служителів ліричного слова, проведений поетичний зорепад «Все що душа довірила словам», для учнів 10 – х класів ЗОШ І-ІІІ ст. №3, які прийшли разом з вчителями Савіною Т.Г. вчителем української мови та літератури, Цигольник М.Р. вчителем фізики. На захід завітала жінка, яка творить поезію, любить її, прагне почути й почитати свої улюблені вірші – це Черненко Тетяна Дмитрівна, керівник літературного гуртка Березівського ЦДЮТ. Тетяна Дмитрівна не лише пише вірші, вона залучає молодь до читання книжок, до мислення, допомагає молодим поетам у написанні власних віршів. Березівська поетеса видала дві збірки своїх віршів: «Не ошибаются лиш Боги…»(2016р.), «Раз на раз не приходится»(2017 р.). Перша книжка віршів в 2016 році була нагороджена на ХVII загальнонаціональному конкурсі «Українська мова – мова єднання» дипломом лауреата конкурсу в номінації «Первоцвіт». Зі слів поетеси: «Її вірші – це пам'ять серця, пережиті думки і спостереження, біль і радість, реальність і фантазія, пароксизм, що народжується легкодоступними словами на різні теми (пейзажна, громадянська, любовна і релігійна лірика, філософія, жартівливі вірші, вірші для дітей, сатира, іронія і т.д.), які диктує серце і душа; народжені щирістю, почуттями і переживаннями під класичну музику і звуки природи». Поетеса декламувала усім присутнім свої вірші, спілкувалася з дітьми, давала поради та інше.
Наприкінці зустрічі пані Тетяна подарувала бібліотеці свої книжки та журнал "Мистецький простір Одеси", в якому написано про нашого земляка, талановитого хлопчика Опександра Мешко, який творить картини з пластилину.
Дуже дякуємо Тетяні Дмитрівні за гарний захід, чудовий настрій та подарунок.
Бібліотекар – координатор СОУПу Кожарновська Л.Б.












































Комментариев нет:

Отправить комментарий