"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 17 апреля 2018 г.

Патріотична година «Добровольці – воїни світла»
14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Цей день установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприянню подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та підтримку і ініціативи громадськості.
14 березня 2014 року перші 500 бійців – добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Адже нема і не буде жертовнішої справи, аніж узяти до рук зброю для захисту своєї країни, родини, дітей.
З метою вшанування українських добровольців в ЦРБ на базі СОУПу, було проведено патріотичну годину «Добровольці – воїни світла» з учнями 9 – Б класу ЗОШ №2, бібліотекарем школи Михайловою М.М. Усі присутні переглянули відеоролики про нашу неньку Україну, про добровольців української армії, до якої пішли зовсім юні хлопці і зрілі чоловіки, і ті , хто ніколи не тримав в руках автомат, жінки які залишили домашню кухню, і не тільки, щоб підтримати та допомогти нашим воїнам. Учні 9 класу Чорноногов В., Шведа М., Жеребко А., Слабенко Л., Ігнатьєва К., Кондрашов Н. читали вірші. Потім усі учасники заходу вшанували всіх невинно убієнних, які поклали свої голови за наше майбутнє хвилиною мовчання. Хай пам'ять усіх Героїв згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.
День українського добровольця – це нагадування всім нам, що одного разу ставши на захист Батьківщини, ми до кінця нашого життя залишаємось її добровольцями. Пам'ять про патріотизм усіх воїнів житиме в наших серцях завжди.
Бібліотекар – координатор СОУПу Кожарновська Л.Б.

Комментариев нет:

Отправить комментарий