"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 17 апреля 2018 г.

«Масляну зустрічаємо – піснями всіх вітаємо».
Сьогодні Масляна є одним із церковних свят і називається ще М’ясопусним або сирним тижнем. На Західній Україні – Масниця. Це останній напередодні великого посту тиждень, коли можна було їсти сир, масло, рибу, але вже заборонялося споживати м’ясо. Його також називали «Бабським тижнем», або просто «Бабським». Протягом цього тижня чоловікам належало слухатися жінок і витримувати їхні збиткування.
Головна страва на Масляну – млинці зі сметаною, вареники із сиром, гречані млинці на смальці та інша обрядова їжа.
15 лютого в Заводівському БК було організовано театралізовану фольклорну вітальню «Масляну зустрічаємо – піснями всіх вітаємо». Заводівські аматори Галина Ладиненко, Любов Антошенко та учасники художньої самодіяльності «Любавонька» спільно з Чижевськими аматорами Оленою Косою, Валентиною Гончарук та учасниками художньої самодіяльності «Україночка» та Заводівським НВК (директор Валентина Мельник) провели цей захід.
Свято відбулося за ініціативи та за підтримки голови Заводівської сільської ради Максима Кутового, який привітав всіх жителів сільради зі святом Стрітення і Масляної, а також вшанував воїнів-інтернаціоналістів, побажав всім міцного здоров’я, успіхів, щастя та мирного неба над головою.
Свято відкрилося театралізованим дійством. Головна героїня – Масляна, а також на гостини завітали Зима, Весна, Ведмідь. Веселі пісні, жарти – все, що потрібно для доброго настрою дарували артисти.
На закінчення концертної програми всі глядачі ласували смачними млинцями з різними начинками та пили запашний чай.
Діти і дорослі отримали багато позитивних емоцій.
Бібліотекар Заводівської б-ки Л.М. Антошенко.

Комментариев нет:

Отправить комментарий