"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 17 апреля 2018 г.

Лунай материнська мово
21 лютого все прогресивне людство відзначає Міжнародний день рідної мови. Країни всього світу вшановують свою рідну національну мову. Для нас українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.Саме вона і є рідною, материнською мовою. Бо хто скаже гарніше рідної матері, чиї слова можуть бути ласкавішими та приємнішими? Саме тому, представники різних народів називають свою рідну мову материнською мовою, свого народу.
А учні 4А та 4В класів ЗОШ № 3 з класними керівниками Лапеєвою Галиною Василівною, Шкуратовою Оксаною Василівною в районній бібліотеці для дітей залюбки взяли участь в мовних іграх та конкурсах. Інтерес та пошану до української мови викликало свято. Переможцями конкурсу «Найкращий знавець української мови» стали учні Куліш Кирил та Кушнєров Тимофій. У залі линув сміх та мелодія українського слова.
Все це створювало атмосферу свята. І на душі ставало неймовірно радісно, що українська мова є.
В бібліотеці діяла ілюстративна книжкова виставка «Рідна мова – пісня солов’їна» на якій були представлені художні твори та поезія українських авторів, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу.
Завідуюча районною бібліотекою для дітей – Л.В. Янішевська









Комментариев нет:

Отправить комментарий