"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 17 апреля 2018 г.

За свободу твою, Україно, вони перші у вічність пішли!
Подвиг Небесної Сотні – наша національна гордість і велика втрата, адже відійшли у вічність найкращі люди України. Люди високого духу, які зуміли рішуче стати до боротьби за свободу, демократію, відстоюючи права людини на краще майбутнє України, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.
З цієї нагоди у Заводівській бібліотеці бібліотекарем Антошенко Л.М. спільно з працівником сільського Будинку культури Ладиненко Г. проведено героїко патріотичну годину «За свободу твою, Україно, вони перші у вічність пішли!». Розповідаючи про криваві події на Майдані, переглянувши відео з виступом Сергія Нігояна – першої жертви протистояння на Грушевського, Героя Небесної Сотні. «Борітеся – поборите» - слова з поеми Т. Шевченка «Кавказ», які пролунали із вуст Сергія Нігояна, виявились актуальними і в наш час. Далі, під звуки жалобної пісні «Плине кача…», що стала Гімном «Небесної Сотні», згадали всіх поіменно героїв Небесної Сотні, переглянувши відео «Повний список героїв Небесної Сотні, що полягли за Україну».
Наприкінці заходу присутні вшанували Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.
Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.
Бібліотекар Заводівської бібліотеки Л. М. Антошенко

Комментариев нет:

Отправить комментарий