"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 17 апреля 2018 г.

В Заводівській бібліотеці до 100-річчя битви під Крутами відбулась історична година «Крути – невгасимий вогонь української волі.»
Саме ті героїчно-трагічні події столітньої давнини, які відбулися в січневі дні 1918 року біля залізничної станції Крути, на довгі роки стали одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Тоді на захист молодої Української Республіки виступили триста юних добровольців з числа студентів київських вузів та бійців вільногокозацтва патріотичної молоді. Вони назавжди залишилися молодими, віддавши свої життя в нерівній боротьбі з більшовицькою інтервенцією.
Бібліотекар Любов Антошенко та працівники клубу Галина Ладиненко, Марина Тарасова познайомили дітей з січневими подіями 1918р., розповіли як вшановуються в Україні Герої Крут , як ці події висвітлені в літературі. Діти зачитали вірші різних поетів, присвячені цій темі.
Нехай пам'ять про героїв, що залишилися там буде вічною, нехай їхня смерть буде для нас прикладом безмежної відданості Батьківщині.
Бібліотекар Заводівської бібліотеки Антошенко Л. М.

Комментариев нет:

Отправить комментарий