"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 17 апреля 2018 г.

Здоров’я і сила в твоїх руках
24 березня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), у всьому світі відзначається Всесвітній День боротьби з туберкульозом. Цей день ще називають днем білої ромашки.
Цього дня 136 років тому (1882 р.) німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про відкриття мікробактерії (збудника) туберкульозу.
Метою Всесвітнього дня є проінформувати про глобальну епідемію туберкульозу якомога більше людей і дати зрозуміти людству, що чинити опір цій хворобі можна і треба. Як показали проведені дослідження, сьогодні має місце недостатня інформованість населення з питань профілактики, лікування та боротьби з туберкульозом. Щоб зупинити та перемогти хворобу усі мають зрозуміти, що без обізнаності про туберкульоз, боротьба з ним приречена на невдачу.
Туберкульоз – одна з найпоширеніших і найдавніших хвороб світу. Щороку в світі захворює на туберкульоз близько 10 млн. чоловік, 3 млн. з яких помирають, з них 8 тис. – щоденно.
Тому, напередодні Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом, 23 березня, бібліотекар – координатор СОУПу Кожарновська Л. Б. провела виховну годину «Здоров’я і сила в твоїх руках» для учнів 10 – 11 класів ЗОШ №1, які прийшли разом з вчителями Марчук Л. Ф. та Григораш Т.М..
Бібліотекар розповіла про туберкульоз, що це дуже підступне інфекційне захворювання, про його симптоми. Усі присутні переглянули низку відео роликів «Зупинись туберкульоз», «Туберкульоз – знай, стережись, не бійся.», « Туберкульоз: історія, форми та розповсюдження», а також "зробили невеличкий екскурс" у мистецтво та історію шляхом перегляду відео презентації «Відомі люди, які хворіли на туберкульоз», яку підготувала директор ЦБС Павленко К.А.. Абрамович Сергій декламував вірш Лесі Українки «Давня весна». Далі діти по черзі отримали тези, які повинні були прикріпити на дошці під відповідним написом «Міф» чи «Факт», підтвердити або спростувати той чи інший тез. Активно діти приймали участь у вікторині «Питання з капелюха», на всі питання діти дали правильні відповіді, що є дуже добре, тому що діти багато знають про цю небезпечну хворобу. Потім на дошці склали ромашку «Профілактика туберкульозу має бути така…», де на пелюстках записані твердження щодо профілактики туберкульозу. На згадку про зустріч усі присутні отримали білі ромашки та сфотографувались.
Бібліотекар – координатор СОУПу Кожарновська Л.Б.



















Комментариев нет:

Отправить комментарий