"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 17 апреля 2018 г.

"Історія і традиція святкування Великодня на Україні" під такою назвою в центральній районній бібліотеці на базі СОУПу пройшов народознавчий урок для учнів 10 класів ЗОШ√3 з заступником директора з навчально - виховної роботи Парасюк Н. А.та вчителем української мови та літератури Моторною Н. І.
Великдень - одне з найбільших свят християн. Святкується в Україні у весняний час ще з x ст. і пов'язане із подією надзвичайної ваги, тому й має таку назву - Великдень. Бібліотекарі - координатори СОУПу Ручка Тетяна та Кожарновська Людмила розповіли дітям про традиціі свята, та як святкують Великдень не лише в Україні, а й в усьому світі. Присутні переглянули відео - ролики " Скоро Великдень", "Великдень. Крашанки. Крапанки. Писанки" ,"Зроблено в Україні. Найбільша в світі писанка".
На захід був запрошений клірик Свято - Миколаївського храму ієрей Володимир Ляшик, який розповів дітям, що означає свято Великдень для віруючих християн, про воскресіння Христа Спасителя.
Петриченко Ганна, Івашко Бондан та Музика Наталія читали великодні вірші .
Великдень - це невід'ємна часточка українства. Така сама, як Різдвяна коляда, як славне козацьке минуле, як Дніпро, як Софія... Великдень приходить до нас - аби поєднати близьких людей, дати їм нагоду пробачити прикрощі і сказані в заполі слова.Тієї миті, коли вдарять над нашою великою Україною Великодні дзвони, нехай оселиться у Вашому житті щастя! Нехай воскресне у Ваших душах усе найкраще на землі - непохитна віра, щира відданість і вічна любов. Миру Вашим оселям, здоров'я Вашим рідним, а дітям - великої світлої долі!
З наступаючим Вас Святом Пасхи!
Бібліотекар - координатор СОУПу Березівської ЦРБ Ручка Тетяна .

Комментариев нет:

Отправить комментарий