"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 17 апреля 2018 г.

Афганські сторінки хвилюють моє серце
Пам’ять! Гірка пам’ять війни! Вона ніколи не згасне. Вона ятрить мозок, збуджує уяву. Чимало літ минуло відтоді, як вийшли з Афганістану війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Не можуть матері забути загиблих і покалічених синів, а дружини та діти – своїх чоловіків
та батьків.
Районна бібліотека для дітей запросила учнів 8Б класу ЗОШ№2 з шкільним бібліотекарем Михайловою Марією Михайлівною на зустріч з воїном інтернаціоналістом бойових дій старшиною Романенко Григорієм Григоровичем. Бібліотекарі Іщенко Л.М. та Вольф І.О. розповіли про афганську війну і її наслідки. Діти Сіденко Карина, Іванцок Аліса, Грибонос Марія, Грома Юлія, Друженко Іва, Храмогін Максим згадали про загиблих воїнів-афганців нашого району: Клеца Миколая Павловича, Кулаєця Олександра Ємельяновича, Путєнцова Олександра Івановича, Голощапова Василія Миколайовича, Крагульця Сергія Павловича , Могилевського Віктора Васильовича . Григорій Григорович пригадав в якій учбовій частині знаходився і де воював в Афганістані. А більш всього пригадав, як їхня військова частина виходила з тієї страшної країни.
Учасники заходу розширили знання про події афганської війни 1979—1989 років та віддали данину пам’яті полеглим воїнам-афганцям. Захід завершився хвилиною мовчання.
Важливо у наш неспокійний час виховувати у підростаючого покоління повагу до воїнів-інтернаціоналістів та пам’ятати загиблих героїв. Афганська війна була в 2 рази довше ніж Велика Вітчизняна.
Давайте ж будемо пам’ятати ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі – у спогадах, снах, думках. Вони на це заслуговують.
Завідуюча районною бібліотекою для дітей – Л.В. Янішевська

Комментариев нет:

Отправить комментарий