"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 26 апреля 2018 г.


Відлуння чорного квітня.

«Є дати, які не викликають у наших душах нічого іншого, окрім жалю, болю та співчуття». До таких належить річниця аварії на Чорнобильській АЕС. 26 квітня виповнюється 32 роки з дня цієї страшної трагедії, що і сьогодні болем відгукується в наших серцях. 32 роки тому сталася катастрофа, яка не має минулого. І ще не одне покоління відчуватиме наслідки тієї біди.
З нагоди Дня пам'яті ц Березівській районній біб – ці на базі СОУПу пройшов захід «Відлуння чорного квітня», для учнів 10 класу ЗОШ №1  з вчителями Корнєєва А.Б., Наумець С.В. Директор Павленко К.А. та Ручка Т.А. розповіли дітям про лихоліття, яке зазнав наш світ. Весна 1986 року стала легендою. Мирна, щаслива весна перестала існувати. Нічну темряву розірвало полумя. Почався новий відлік українського часу. Болісний. Гіркий. Печальний.
Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам'яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.
І цього року погідного квіткового дня діти хвилиною мовчання схилили голови перед безсмертним подвигом героїв Чорнобиля.
Пролунали пісні Наталії Май «Чорнобиль», «Боже Україну збережи».Діти переглянули відеоролики «Чорнобиль: до і після», «Чорнобиль 15 фактів про катастрофу», «Поріс чорнобилем Чорнобиль, бідою нашою поріс» та інші.
Циганкова Діана та Чобар Олександр читали вірші «На Чорнобиль летять журавлі», «Дзвони Чорнобиля».
Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго будемо чути її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоровям, життям. Пам'ятаймо! Хай не повториться!




Бібліотекар – координатор СОУПу                                   Ручка Т.А











Комментариев нет:

Отправить комментарий