"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 23 февраля 2016 г.

                                      «Мови рідної скарби»

         Рідна мова кожного єдина, як мати ,як рідна земля. І де б не були ми завжди хвилюємось, зачувши рідне слово,скрізь відчуємо поклик Батьківщини.
         Такими словами розпочалося свято присвячене дню рідної мови.
Учні 4 класу ЗОШ №1 з класним керівником  Анною  Олегівною Онишко завітали на свято в районну бібліотеку для дітей. Бібліотекар Ірина Олександрівна Вольф розповіла дітям яке значення має рідна мова для кожного українця. Мовою нашою можна пишатися, бо вона красива,витончена , мелодійна, визнана світом.
          Наша мова, як калейдоскоп-різноманітна, різнобарвна… Народні пісні, колискові, забавлянки, приказки, прислів’я, загадки – безцінна скарбничка,яку передають із покоління в покоління. Наші гості теж заглянули в скарбничку народної мудрості.
          Співали народні пісні,згадували колискові,читали вірші Тараса Шевченко, Лесі Українки, Івана Франка, Володимира Сосюри,відповідали на запитання  вікторини «Подорож у мову».
         Щоб наша мова буяла пишним квітом ми повинні любити і шанувати її. Мине час,ви станете дорослими, нам хочеться щоб ви зростали в ріднім краї де вас постійно супроводжуватиме рідне слово . І ніколи не цурайтеся нашої рідної української мови,такими були побажання бібліотекарів.

                                                                                Завідуюча районною бібліотекою для дітей
                                                                                                                         Янішевська Л.В.






Комментариев нет:

Отправить комментарий