"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 4 февраля 2016 г.

                                  Усі ми діти твої, Україно!
  
          Нещодавно в районній бібліотеці для дітей була проведена інформаційна літературно - музична година  для дітей середнього та старшого шкільного віку.
          На сьогодні в Україні діє близько 800 громадських товариств національних меншин, понад 30 з яких мають всеукраїнський статус. Наша держава організаційно й фінансово сприяє відзначенню днів культури національних меншин, памятних дат, релігійних та обрядових свят.
          Щороку  проводяться культурно – мистецькі акції, Всеукраїнський фестиваль, Міжнародний ромський  фестиваль, численні обласні фестивалі. Т    Таку інформацію надали бібліотекарі Вольф І.О. та Шевченко Т.А., а також ознайомили присутніх про культурну та духовну спадщину національних меншин України та нашого міста.
         Діти розповіли  про національне вбрання чехів, німців, білорусів, болгарів, молдован, що означає орнамент  та колір на одязі цих народів,та наспівували найпопулярніші пісні та мелодії цих меншин.
         Присутні на заході мали змогу  познайомитися за допомогою відео – презентації книжкової виставки «Культурні та духовні надбання меншин» з творами чеських, німецьких, білоруських, болгарських письменників.
                                                                             
                                                                           Завідуюча Березівської ДРБ-

                                                                                            Янішевська Л. В.  

Комментариев нет:

Отправить комментарий