"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 25 февраля 2016 г.

О мова моя, душа голосна!

         Під такою назвою в Гуляївській школі для учнів 3-4 класів пройшов захід до Міжнародного дня рідної мови, організований сільською бібліотекою та вчителями початкових класів  Мірошник В. Я.  та Кузьменко С. В..
         Про рідну мову, яка починається з колиски, багату і мелодійну, барвінкову, солов’їну, яка стала рідною не лише для українців, а і для людей різних національностей, що проживають в Україні, розповіли ведучі Мірошник В.Я. та Кузьменко С.В. Діти заспівали колискові, які запам’ятались з раннього дитинства, відгадували казки, уривки з яких їм прочитала бібліотекар  Павленко А.П., зачитували прислів’я та приказки.
         Народна мова – це безмежний океан, це не лише колискова, казка і прислівя, це і думи, і легенди, і пісні. Порадували своїми піснями про Україну, рідну мову, звичаї народу  учні 3-4 класів, виконали пісню «Рушники»;  В’язовик Вікторія заспівала пісню «Намалюю квіти України», а у виконанні гурту хлопчаків прозвучала пісня  «Ми веселі і завзяті діти України».
         Активну участь в конкурсах загадок, прислів’їв та приказок прийняли: Мірошник Андрій, Дзюба Надія, Вадим Храпковський, Ігор Соловйов, Максим Касяненко, Сергій Сніжко, Іллюша Карпенко, Ерік Зюльцле, Стоянова Діна, Масловата Ангеліна, Хрипун Михайло, Марчук Саша.
         По закінченню свята бібліотекар ознайомила всіх з книжковою виставкою «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла, як батьківська хата».


Завідуюча Гуляївською бібліотекою  - А.П. Павленко






Комментариев нет:

Отправить комментарий