"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 17 февраля 2016 г.

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
         Саме в цей день в 1989 році були виведені радяські війська з Афганістану. Чимало років минуло з того часу, але ті події залишаються живими для багатьох колишніх солдатів і офіцерів, що воювали в тій війні. Вони живуть серед нас , ці ще молоді чоловіки, сповнені енергії та сил. Але в їхніх серцях все ще живе війна.
         В Заводівській бібліотеці було проведено презентацію фото-виставку "Відлуння афганських гір", біля якої проводилась бесіда про місцевих воїнів - інтернаціоналістів, які пройшли горнило афганської війни.
         16 лютого Заводівська сільська рада і Заводівська сільська бібліотека запросили учасників бойових дій на зустріч під назвою " Афганістан: подвиг, трагеді, пам’ять."
         Голова сільської ради Товстик Людмила Олександрівна  поздоровила воїнів афганців зі святом, бібліотекар Любов Антошенко провела презентацію фото виставки, а потім всі присутні віддали данину памяті всім загиблим воїнам хвилиною мовчання.
          Воїни - афганці поділилися своїми спогадами про ту страшну війну.
         В кінці зустрічі голова сільської ради Л.О. Товстик вручила воїнам - афганцям подарунки. Пам’ять про мужніх воїнів-інтернаціоналістів залишиться в пам’яті українського народу та буде прикладом для молодого покоління.

Бібліотекар Заводівської бібліотеки –
Л. М. Антошенко




Комментариев нет:

Отправить комментарий