"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 25 февраля 2016 г.

ШЛЯХЕТНІСТЬ , ПАТРІОТИЗМ І ЗВИТЯГА –
НАЦІОНАЛЬНІ РИСИ УКРАЇНСТВА

         Саме під такою назвою 19 лютого в Оснівській бібліотеці було проведено патріотичну годину, яку підготувала завідуюча бібліотекою Музика Сніжана Генадіївна. Захід був приурочений вшануванню відваги, стійкості і патріотизму громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності у  лютому 2014р.
         На захід були запрошені учні старших класів за молодь села. Хвилиною мовчання вшанували память за  героями Небесної Сотні. Колодяжний Ігор   та Лабунський Станіслав читали вірші в память про загиблих на Майдані.
         Досить актуальною на сьогодні є проблема національного патріотизму в Україні. Ніщо не змогло зламати волевиявлення українського народу  до прагнення його свободи, незалежності держави, збереження суверенітету та демократії.  Саме це бібліотекарка  намагалася донести до своїх читачів.
         Сотня людей поклала душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми повинні завжди про це памятати. Бог прийняв ці жертви на небо як праведників не тільки за віру Христову , а й як захисників правди від неправди, демократії від диктаторства, тиранії. Через це Церква і назвала  їх «Небесною Сотнею», тому що вони загинули за свободне волевиявлення і ціною жертовності  показали, що український дух – незламний, а народ – нескорений. І ми, молодь, глибоко переконані , що кров невинно вбитих жертв буде постійно переслідувати  шлейфовою ниткою справжніх убивць і тих, хто віддавав  наказ  знищити українських патріотів .
         А нам, молодому поколінню, необхідно робити все для того, щоб зберегти цілісність і єдність держави – Україна.
         Бібліотекарка акцентувала свою увагу на те, що будь-які  прояви  сепаратизму виключаються, лише національна толерантність , рівність і братерство  спроможні зберегти країну без розколів.
         Нехай світла і вічна память буде героям Європейського Майдану.



Лабунський Станіслав, учень
11 класу Ряснопільського НВК
Музика Андрій, студент 11 курсу
Одеського Національного Політехнічного

університету

Комментариев нет:

Отправить комментарий