"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

понедельник, 1 февраля 2016 г.

РОЗВИТОК КУЛЬТУРИ НАЦІОНАЛЬНИХ МЕНШИН НА УКРАЇНІ

         В районній бібліотеці було  проведено  захід під цією  назвою.
Україна багатонаціональна, політична держава. За роки незалежності в Україні створені політико-правові підвалини державної національної політики,  яка будується на принципах рівності політичних, соціальних, культурних прав і свобод усіх громадян.
         З метою досягнення більшого єднання між народами для збереження та втілення в життя ідеалів і принципів, які є їх спільним надбанням, держави – члени Ради  Європи  та інші держави підписали в 1995 році у Страсбурзі Рамкову  Конвенцію про захист національних меншин.
         Стаття 5 цієї Конвенції зобов’язує держави, що приєдналися до неї ,  створювати необхідні умови для того, щоб особи, які належать до національних меншин мали  можливість зберігати та розвивати свою культуру, зберігати основні елементи своєї самобутності, зокрема релігію, мову, традиції та культурну спадщину. Україною Конвенцію ратифіковано.
         З часу проголошення незалежності України прагне створити умови для рівноправного розвитку  та активної участі в соціально-економічному , політичному та духовно-культурному житті держави представників всіх національностей, котрі разом з українцями складають єдину етнонацональну структуру суспільства.
         У країні послідовно розбудовується культурно-мистецьке життя національних меншин, йдуть пошуки вирішення проблем їхньої освіти, дозвілля, відродження національних традицій. Здійснюється ряд інших заходів, спрямованих на гарантоване  забезпечення  політичних , соціальних, економічних та культурних прав і свобод, розвитку національної самосвідомості та самовиявлення етносів України.

                                             Завідуюча відділом обслуговування – Петриця Н.М.


Комментариев нет:

Отправить комментарий