"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 19 февраля 2016 г.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ

         Під такою назвою пройшла патріотична година-реквієм, присвячена памяті воїнам-інтернаціоналістам  та памяті Героям Небесної Сотні, яку провели бібліотекар Муринська О. В. та завідуюча клубом Шпарталова Г. Г.. На захід були запрошені учасник бойових дій в Афганістані Сабанчук М. В. та учасник бойових дій в АТО Гайворонський Р.О.. розпочався захід піснею»Розцвіла калина»  у виконанні  гурту «Веселка». Ведучі заходу розповіли про героїзм солдат в Афганському пеклі «Ребята, лиш скажу обязаны вы жить, чтоб правду вашу люди все узнали». Звернулися ведучі до воїна-афганця з рядками із вірша нашої землячки культпрацівниці  Марини Тарасової. Пісню «Афганістан» виконав Глущенко Михайло , а Комарніцька Валентина подарувала пісню «Белый снег войны»Небесна Сотня ще довго з покоління в покоління  передаватимуть батьки своїм синам й дочкам , а ті своїм синам про тих, хто залишив своє життя на майдані.
         В фойє оформлено стенд памяті Небесної Сотні під назвою «Вічна память  Героям Небесної Сотні». З повагою і глибоким переживанням слухали глядачі вірші про бойові дії майдану, які прочитали Муринська Наталья та Товалюк ВалентинаПролунали пісні у виконанні Володимира Піроженка, Глущенка Михайла та Шевченка Тимофія «Жити», «Чекає мати» на тематику подій на майдані.
         Під мелодію «Пливе кача»  було запалено свічу. Як данину тим, хто навіки пішов від нас. Свіча передавалась із рук в руки всім учасникам заходу. Героям   Афганістану  та Героям Небесної Сотні  хвилиною мовчання. Під кінець заходу прозвучали  вірші «Призив», «Отямтесь люди» Світлани Киянчук. Завершився захід піснею  «Україна це ми» в виконанні гурту «Веселка» солістка Домущі В.А. По закінченню заходу усіх присутніх було запрошено на чашку гарячого чаю та солодощів.

                                     Завідуюча Степанівською бібліотекою О.В. Муринська
Завідуюча Степанівським  клубом Г.Г. Шпарталова



Комментариев нет:

Отправить комментарий