"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 16 февраля 2016 г.

Афганістан – пам’ять священна
           Напередодні Дня пам’яті воїнів –афганців районна бібліотека для дітей  провела зустріч з головою союзу ветеранів Афганістану Миколаєм Миколаєвичем  Фабуляном,  воїном –афганцем Григорієм Григоровичем Романенко та з  учнями  8 – Б класу ЗОШ №2  шкільним бібліотекарем Марією Михайлівною Михайловою.
         Покоління воїнів – афганців знає ціну життя, дружби, єдності воно зберегло військову відданість і братерство до нашого часу. Афганська війна – це не тільки трагедія, це ще й доблесть і мужність людей, які побували в епіцентрі кривавого конфлікту.
         Бібліотекар Тетяна Анатоліївна Шевченко розповіла про героїв цієї страшної війни. Учні Білоконь Юлія, Лабунська  Елизавета, Пагасян Сюзанна, Сімошенко Каріна, Урусян Ліана читали вірші приурочені пам’яті. Запрошенні ветерани розповіли, що будь-яка війна це страшно і моторошно,але коли стріляють на своїй рідній землі – це жахливо. Діди наші думали,що війна з фашизмом  остання. Вони не знали, що їх онуки також називатимуться ветеранами ,а тепер ще й правнуки. Наші земляки побажали підростаючому поколінню здоров’я, мирного неба, щасливого дитинства.
         Хотілося щоб поезія, пісні, розповіді, спогади вистраждані в Афганістані і про Афганістан пройшли крізь серця дітей, щоб вони зрозуміли,що найстрашніше і найбезглуздіше у світі - це війна. Ми повинні пам’ятати тих, хто її пережив, тих хто недожив, недоспівав, недокохав .
                              
                                                              Завідуюча районною бібліотекою для дітей

                                                                                                    Янішевська Л. В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий