"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

понедельник, 29 февраля 2016 г.

ЗОЛОТОСЛІВ УКРАЇНИ - ЛЕСЯ УКРАЇНКА

         Будь яка людина щоденно пише свою «книгу життя». І важливо, щоб кожна сторінка була виписана добрими ділами, щирими почуттями , впевненими кроками гідної мети. Написана прекрасними  чорнилами ця «книга» житиме в думках людей.
         Наш народ реалізував себе у трьох геніях, котрі прийшли буквально один за одним – Т. Шевченко, І. Франко, Леся Українка, котрі здійснили титанічну роботу духу і забезпечили українській літературі майбутнє.
         З нагоди 145 річчя з дня народження видатної поетеси Лесі Українки в центральній районній бібліотеці було  проведено літературно-музичну композицію «Вітрила долі».  На захід було запрошено учнів 9-го , 10-го класів ЗОШ 1-111 ст. № 2 разом з бібліотекарем школи Михайловою М.М. до уваги запрошених була представлена книжкова виставка «Незгасне світло поетичної зорі», також  бібліотекарі  відділу обслуговування Кожарновська Л.Б.  та  Шубська І.П. розповіли про великого патріота, ерудита і просто красиву жінку, Лесю Українку, якій судилося прожити надто важке , коротке , а проте яскраве, наповнене подіями життя. Через тяжку хворобу письменниця була прикута до ліжка, тривалий час мусила лежати у гіпсі. Однак з надзвичайною мужністю терпіла біль. Важко повірити, що автор таких сильних творів – слабка, хвора дівчина.
         Учням школи було показано відеоролик «О, Лесю!» про життя і кохання Лесі Українки та проведено «Літературні розваги» - «Чарівне коло», «Головоломка», в  яких дітям  було запропоновано відгадати вислови героїв творів письменниці та їх назви.
         Ми сподіваємося, що учням було цікаво дізнатися , переглянути сторінки життя  та творчості відомої людини, митця України, зрозуміти, що сила людини у її дусі, в чистоті духовній, в її місці. Життя Лесі Українки  - це подвиг, один з тих подвигів, які підносять людину в очах сучасників , роблять її нетьмарною зіркою  в очах нащадків.


Провідний бібліотекар
відділу обслуговування  ЦРБ –
Л.Б. Кожарновська









Комментариев нет:

Отправить комментарий