"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 4 мая 2016 г.

БЛАГОСЛОВЕННЯ СХОДИТЬ З НЕБЕС: ХРИСТОС ВОСКРЕС
На порозі – Світу свято ясне мов ризи священників, барвисте, мов вишиті рушники, яскраве, мов писанки, тепле, мов паски, радісне, мов очі людей.
Великдень – одне з найбільших свят християн. Святкується в Україні у весняний час ще з Х ст. і пов’язане із подією надзвичайної ваги – Воскресінням Ісуса Христа, тому й має таку назву – Великдень.
Найважливішим атрибутом Великодня є паска. Все, що стосується пасок, має дуже велике значення: крихти не можна викидати, паску куштують тільки в неділю після освячення. Отже , паска – це символ вічності людського життя.
Центральна районна бібліотека для всіх своїх користувачів провела бібліосутінки. Бібліотекарі відділу обслуговування підготували годину духовності під назвою «Благословення сходить з небес: Христос Воскрес» на яку запросили священика Свято - Миколаївського храму Володимира Ляшика, який розповів присутнім , що означає це свято для віруючого християнина.
Оскільки другим Великоднім символом є писанка або крашанка бібліотекарі відділу обслуговування також організували майстер клас з допомогою працівників центру дитячої та юнацької творчості методиста Іскри С.А. та керівника гуртка Нарушевої А.О.
Світлана Анатоліївна розповіла про те, які є види святкових яєць і як розрізняються за технікою їх виготовлення та представила презентацію. А з технікою розпису яйця ознайомила учасників заходу Алла Олександрівна. Вона показала приладдя для розпису і продемонструвала як ним користуватися. Всі бажаючі мали змогу зробити для своєї родини ескізні замальовки писанки з символами здоров’я та довголіття, символами кохання, символами,що лікують та іншими символами на папері.
Найактивнішу участь у майстер класі взяли учні шкіл 1-111 ст. №1 9кл.,заступник з виховної роботи Корнєєва А.Б. ,ЗОШ 1-111 ст. № 2 9 кл., бібліотекар Михайлова М.М., ЗОШ 1-111 ст. №3 9кл., вчитель –психолог Парасюк О.С.
Ведучими бібліосутінок – Павлова Лариса Олексіївна та Кожарновська Людмила Борисівна. Бібліотекарями також була представлена книжкова виставка «Великодній барвограй».
Завідуюча відділом обслуговування – Н.М. Петриця
Березівської центральної районної бібліотеки

Комментариев нет:

Отправить комментарий