"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 4 мая 2016 г.

Осліпли очі України в сльозах  Чорнобильських дощів

26 квітня в Степанівському будинку культури була проведена зустріч з ліквідатором на Чорнобильській АЕС Жуком Володимиром Олександровичем  під назвою «Осліпли очі України в сльозах  Чорнобильських дощів». Ведучими заходу були бібліотекар Муринська О. В. та директор СБК Шпарталова Г. Г. Вони розповіли присутнім про ті жахіття, ту трагедію у житті України.
         Володимир Олександрович поділився своїми  нелегкими спогадами… як у фільмі жахів. Памятаю випадок : з вертольота скидали мішки з піском на реактор. Вертоліт опустився трохи нижче дозволеного, впав і залишився  на дротах. Тяжко було дивитися на м. Прип’ять  - гарне місто енергетиків. Вікна відкриті, висить білизна, дитячі іграшки. У деяких оселях мешканці забули  вимкнути світло,так воно і горіло.
         Горем і болем увійшов понад 30 років тому в наше життя Чорнобиль, що розділив долю людей  на «до» і «після». Галина Гаврилівна зачитала спогади наших земляків  Тарана Анатолія Васильовича, Сидорка Віктора Миколайовича та Болейка Василя Онисимовича.
         Товалюк Валентина і Куцак Катя розповідали вірші про Чорнобильську трагедію.
         Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи.  Ведучі побажали міцного здоровя та благополуччя Володимиру Олександровичу і подякували за зустріч.

Завідуюча Степанівською бібліотекою – О.В.Муринська

Завідуюча Степанівським сільським клубом – Г.Г. Шпарталова

Комментариев нет:

Отправить комментарий