"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 11 мая 2016 г.

День па́м'яті та прими́рення -пам'ятний день в Україні який відзначають 8 травня. Тож з цієї нагоди у Виноградненській бібліотеці відбувся захід під назвою «1939-1945 НІКОЛИ ЗНОВУ».  Запрошені діти з цікавістю слухали про те, що з 2014 року Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.
         Символом відзначення Дня пам’яті та примирення в Україні, як і в Європі, а також символом відзначення Дня Перемоги є червоний мак – квітка, що уособлює кров, пролиту на пол. Головне наше завдання – віддати данину шани героям війни. І тим, хто захищав Батьківщину десятки років тому, і тим, хто боронить її сьогодні. Ми висловлюємо подяку людям, які стали на захист країни у різні часи.
         Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями всі держави Антигітлерівської коаліції. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона є запорукою неминучості нашої перемоги сьогодні, та па
м’ять про тих, чиє життя забрала війна.
         Наприкінці заходу присутні вшанували хилиною мовчання тих хто відстоював мир тоді і тих, хто робить це сьогодні,за українців, які нині відчувають жахи війни, за усіх, хто бажає перемоги і розвитку Україні.

                                                          
          Бібліотекар - Гнап К.О.


Комментариев нет:

Отправить комментарий