"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 4 мая 2016 г.



Сумує вітер реквієм  в полях

У житті українського народу є дата, що сповнена гіркого полиновог8о болю. Тридцять років віддаляє український народ , зрештою світ, від цієї вікової трагедії.
         До 30-ої річниці  трагедії на Чорнобильській АЕС в Гуляївській бібліотеці пройшов урок - роздум «Сумує вітер реквієм  в полях ». До заходу  бібліотекарем  була організована  розгорнута книжкова виставка  «Чорнобиль – попередження – набат».
         У вступному слові бібліотекар розповіла про трагедію 30-річної давнини, якій немає минулого, так як трагедія ця не тільки для України , а й для всього людства. Людей, які першими кинулися смертоносне полум’я і спасли  не  тільки Європу, а може, цілий  світ ціною власного життя, пом’янули  хвилиною мовчання.
         Потім  директор СБК  Прусокова А.В. привела деякі цифри щодо жителів,що змушені були покинути свої домівки, скільки людей нині проживає на радіаційно-забруднених територіях, а також скільки гектарів землі пошкоджено, втрачено житла, виведено із ладу підприємств. Скільком  людям прийшлося стати в ряди ліквідаторів аварії.  Серед ліквідаторів наслідків аварії на  Чорнобильській АЕС є і наші земляки. Це Ємельяненко Іван Іванович, Лебідь Володимир Миколайович, Болотін Сергій Іванович. Бібліотекар ознайомила  присутніх з папкою матеріалів про наших героїв-земляків.


Завідуюча Гуляївською бібліотекою – А.П. Павленко

Комментариев нет:

Отправить комментарий