"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 11 мая 2016 г.

« Вони захищали Батьківщину »

         Чим далі віддаляє нас невблаганний час від подій Великої Вітчизняної війни, тим вагомішим постає перед сучасниками безсмертний подвиг покоління,яке розгромило фашизм  і врятувало людство від рабства.
         Історія - це людська память, вона нічого не забуває, ні доброго, ні поганого, все в неї на обліку,все передається із покоління в покоління.
         У всі часи, на всі покоління запам’ятається людям війна. Війна завжди прокляття,завжди біль людський. Про події на Україні 1941-1944 років бібліотекар Шевченко Тетяна Анатоліївна розповіла учням 6-В класу ЗОШ № 2 з шкільним бібліотекарем Михайловою Марією Михайлівною.
         У страшні роки війни разом з дорослими взялися за зброю діти, щоб захистити Батьківщину від ненависного ворога. Вони були розвідниками, зв’язківцями, сестрами милосердя і підривниками, щоб помститися ворогові за смерть батьків та братів,за наругу над матерями та сестрами,за спалені домівки,за всі нелюдські злочини фашистів. Вони гинули в боях,їх катували гітлерівці але юні герої не здавалися. Багато дітей-війни  удостоєні високих урядових нагород. Був продемонстрований відеоролик «Маленькі герої» про Валю Котика, Льоню Голікова, Марата Казея, Ніну Сагайдак та інших.
         Фашистські окупанти створили на території України понад 230 концтаборів та гетто. Діти переглянули відеоролик  про найжахливіші табори смерті Освінцім, Бухенвальд, Дахау, Равесбурк, Заксенхаузен. За час окупації  України гітлерівці знищили понад п’ять мільйонів чоловік мирних жителів.
          Тетяна Анатоліївна розповіла учням  про масовий героїзм людей на фронті і в тилу; розкрила історичне значення перемоги над нацистською Німеччиною; розказала правду про війну; про ті випробування,які випали на долю України і українців. Допомагали проводити патріотичну годину Шимко Богдан та Друженко Іва. Організована та представлена книжкова виставка «Вогонь памяті не згасне».

                                                         Завідуюча районною бібліотекою для дітей
                                                           Янішевська Л.В.





Комментариев нет:

Отправить комментарий