"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 13 мая 2016 г.

«Память  про невинно убієнних не згасне ніколи»
         В травні ми відзначаємо День памяті жертв політичних репресій. З цієї нагоди в районній бібліотеці для дітей був проведений урок – памяті для дітей середнього віку.
         Бібліотекар Тетяна Анатоліївна Шевченко розповіла про репресованих у 1937 році  в Соловецькому таборі : про історика Матвія Яворського, режисера Олеся Курбаса,драматурга Миколу Куліша, міністра освіти  Антона Крушельницького та його синів Остапа і Богдана,  а також українських письменників Михайла Козоріза, Олексу Слісаренко, Валер’яна Підмогильного, Марка Воронного.
          Це були молоді  та середнього віку люди, які створили б неоціненні духовні скарби, володіючи якими українці стали б урівень з іншими цивілізованими народами. Дехто з них жив би і сьогодні.
         Сама присутність таких людей у суспільстві зробила б його кращим.  Згадуючи кожного, хто став жертвою політичних репресій сталінського режиму, був увязнений у концтаборах або засланий у далекі безлюдні землі. Згадуємо знищених радянською владою селян, розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів загиблих від тоталітарного режиму вшанували хвилиною мовчання.
                                                       Завідуюча районною бібліотекою для дітей

                                                                           Янішевська  Л.В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий