"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 13 мая 2016 г.

« Мама дарує дитині життя,світ зігріває її почуття »
         Свято матері-свято любові. Це свято схоже на ніжну травневу квітку, від якої не хочеться відводити очей. Воно пробилося до нас із забуття, переживши нещадні заборони, й повертає нас душею до давніх традицій, щоб ми вміли проносити крізь усе життя шану до Матері.
          Слово «мати»  вічне. Воно переноситься із сторіччя у сторіччя  йде у безсмертя.
         Це свято нікого не залишить байдужим-воно мов би дихає любовю до матерів. Такими словами  розпочала родинне - шанування  бібліотекар Вольф Ірина Олександрівна  для учнів 3 класу НВК з вчителем Гончаренко Оленою Петрівною з методистом закладу Ровенчук Іриною Михайлівною, помічником вихователя Чорною   Юлією Володимирівною .
         Ірина Олександрівна розповіла дітям про виникнення свята,про легенди які пов’язанні з материнською любов’ю. Діти активно розповідали вірші, прислів’я та приказки  про матусь та бабусь.
         Пролунали пісні «Мамочка моя», «Мамина колискова»,  «Пісня про маму», діти дружньо та радісно підспівували .З пошани до матері починається людина. Пам’ятаємо про це, як хочемо, щоб наш рід не перевівся,щоб діти виростали милосердними,чуйними людьми.
         Свічка палкого материнського серця повсякчас освітлює їхню життєву дорогу,тож нехай і вдячність дітей матерям ніколи не буває запізньою.
                                      Завідуюча районною бібліотекою для дітей

                                      Янішевська Л.В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий