"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 17 марта 2015 г.

У МЕНЕ НАД ЗЕМЛЕЮ ШЕВЧЕНКОВЕ СВЯТЕЄ СЛОВО

         Є у нашій українській  літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким імям для нас , українців , стало імя Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія  от уже понад 100 років викликає в людях почуття  гордості і захоплення красою, своєю силою   і народною мудрістю такими  словами була розпочата  година поезії в дитячій районній бібліотеці для учнів 6 класу Березівської ЗОШ № 1 з вчителем образотворчого  мистецтва Москалюк Наталею Миколаївною та заступником директора  з навчально-виховної роботи Шевченко Сергієм Олександровичем.
         В проведеному заході бібліотекар Тетяна Анатоліївна  Шевченко розповіла, що славний син України, поет-патріот, Тарас Григорович Шевченко, всі свої сили  та життя віддає служінню своєму поневоленому народові.
         Його вірші глибоко вражали серце кожної людини. Вони переписувалися,  передавалися з уст в уста, а багато з них стали народними піснями. Діти  слухали пісні «Дивлюсь я на небо», «Думи , мої думи», «Реве та стогне  Дніпр  широкий», «Заповіт» та читали вірші великого поета. Поезія Кобзаря завжди була і є найважливішим духовним скарбом , з якого ми черпаємо свої надії і віру в світле майбутнє нашого народу.
         Дізналися про творчість Шевченка не  тільки як поета, але як художника, адже  він вніс  свій вклад також і в історію української художньої культури. його мистецтво було орієнтовано на дійсність народного життя, уміння вибирати  в ньому  суттєве і характерне. Дізналися про поета  як про людину, якій були притаманні людські якості. Він часто закохувався , присвячував своїм коханим чудові вірші. Мріяв про сімю , але доля  не дозволила здійснитися цим мріям.
         Тому Шевченко залишився вірним слугою своєму народові, патріотом своєї країни, в якій жив і писав.
         Учні зрозуміли, що хоч століття пролягли між добою Тараса Григоровича Шевченка і нашими днями, але час не віддаляє нас від нього, не зменшує потреби в розумінні феномену його особистості, не послаблює чарівності та сили Кобзаревого слова.
  
Заст. директора по роботі з дітьми
Березівської дитячої районної

бібліотеки – ЯНІШЕВСЬКА Л.В.


Комментариев нет:

Отправить комментарий