"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 11 марта 2015 г.

ІНТЕРНЕТ – ТЕРИТОРІЯ БЕЗПЕКИ

         Міжнародний день безпечного Інтернету відзначається  11 лютого в країнах світу під  назвою «Створимо позитивний Інтернет разом».  Це ключова  міжнародна дата, присвячена  проблемі безпеки дітей і  і дорослих в мережі і  формуванню етичного онлайн-середовища.
         Уявити  сучасний світ без всесвітньої  глобальної мережі неможливо. Інтернет настільки глибоко увійшов у всі сфери нашого життя, що  деякі  люди починають свій день вже не з чашки  ранкової кави, а з перегляду електронної пошти  чи повідомлень у соціальних мережах. Інтернет – це  багатофункціональний Інтернет  інструмент для пошуку  інформації, спілкування, ведення бізнесу,  навчання, самовдосконалення чи розваг.
         Але усім відомо, що існують і певні загрози : Інтернет впливає на людину, яка не помічаючи цього, тоне у вирій інформаційного простору.
         Інтернет з самого початку свого існування  накопичував інформацію без обмежень, табу,  цензури чи застереження. Кожного разу,  користуючись послугами Інтернет - ресурсами , дитина опиняється в неконтрольованому світі дорослих один на один з величезною кількістю шкідливої інформації,  що безперечно, негативно впливає на розвиток внутрішнього світу та сприйняття навколишнього середовища.
         Щоб запобігти всім тим негативним явищам та небезпекам, які очікують дітей в  Інтернеті, необхідно, їх навчити правильній поведінці та  безпечним  користуванням сучасними  Інтернет технологіями. З цією метою у районній бібліотеці у районній бібліотеці  пройшла акція «Інтернет  - територія безпеки». Нашими  бібліотекарями проводяться такі зустрічі – диспути з дітьми, одну з яких і було проведено у ЗОШ № 3 в конференційній залі з  учнями 9-х класів. Бібліотекарі Петриця Н.М. та Павлова Л.О. ознайомила присутніх з правилами поведінки в Інтернеті, про шляхи подолання  проблем, якщо такі виникають у дітей. Також продемонстрували відео про загрози, які можуть спіткати користувачів Інтернету та безпеку виникнення залежності від комп’ютерних ігор.
         Працівники бібліотеки  висловлюють вдячність за співпрацю та допомогу  у проведенні заходу заступнику директора з виховної роботи Шевченко І.М., та викладачу Єпур Н.С..


Зав. відділом обслуговування ЦРБ-

Н. М. Петриця

Комментариев нет:

Отправить комментарий