"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 11 марта 2015 г.

«Люблю тебе…»

12  лютого 2015 року завідуючою Златоустівською бібліотекою Стефанців Г. В.  і завідуючою Софіївською бібліотекою Малиш Н. М. була проведена  літературно-поетична композиція, присвячена  Дню святого Валентина, під назвою  «Люблю тебе…» для учнів 8-11 класів Златоустівської ЗОШ І-ІІІ ст. Присутні почули  про історію цього свята, стародавню легенду, яка свідчить про те, що ще в третьому столітті Священик на ім’я Валентин, порушив імператорський наказ, що заборонив одружуватись, і таємно з’єднував закоханих шлюбом.  
Також прозвучали вірші про любов українських письменників, таких як Ліни Костенко «Моя любове!», Олександра Олеся «Люблю», Олексія Домницького «Люблю тебе» і багато інших, а також літературні інсценування на тему закоханих із трагедії В. Шекспіра «Ромео і Джульєта», із твору  Лесі Українки «Лісова пісня», із роману О. Пушкіна «Євгеній Онєгін».
Учням був запропонований конкурс «Ти без мене – не ти», де вони були повинні назвати і показати знання з літератури не тільки української, а й світової утворивши пару закоханих літературних героїв, таких як Руслан  і Людмила, Ромео і Джульєта, Мавка і Лукаш і багато інших. Присутні учні були задоволені даним заходом, дізнались багато цікавого і  пригадали свої знання з літератури.
Хочемо висловити подяку в проведені даного заходу заст. директора з виховної роботи Златоустівської ЗОШ І-ІІІ ст. Кікоть С. М. і  вчителям цієї школи: Дробінян К. В., Козубенко Т. П., Яковлевій Р. П., Ковтун В.С.. Присутні почули цікаві бувальщини із життя видатних письменників таких як Еміль Золя, Оноре де Бальзак, Віктор Гюго, Г.- Х. Андерсен і декілька кумедних  історій із  шкільного життя учнів.

   Завідуюча Златоустівською  бібліотекою  -  Г.В. Стефанців 

Комментариев нет:

Отправить комментарий