"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 17 марта 2015 г.

«Усі ми діти України»
            В Маринівському БК в приміщенні бібліотеки було проведено тематичний захід приурочений проживанню національних меншин в Україні. Під назвою: "Усі ми діти України"На заході були присутні: голова сільради Писанюк Т. М, та учні 2-8 класів.
  На території України проживає понад 100 національностей,які разом з українцями становлять 43мільйони населення. В селі Маринове проживає 927 жителів, переважно українці. А також: білоруси,вірмени,німці,молдовани,росіяни,гагаузи,болгари. Присутніх ознайомили з географічним розташуванням, кількістю населення, звичаями та традиціями кожної держави. Прослухали народні пісні кожної з країн
            Всіх вгостили чаєм з печивом,та обговорювали національні страви кожної з країн. Кожен розповів про національність своїх батьків. Артем Казарян розповів про свого батька, який приїхав з Вірменії, і залишився у нас в селі.Він погодився з тим,що національна страва Вірмен "долми"-дуже схожа на українські голубці,тільки в виноградних листочках.Всі національні страви інших меншин теж до вподоби українцям.
            Скільки національностей не проживало на території  України, всі ми повинні ставитись з розумінням,доброзичливістю, та повагою один до одного. Всі національні меншини мають право користуватися своєю мовою, берегти та розвивати свої культурні традиції та звичаї. Повинні жити в мирі та злагоді, адже ми всі є діти багатонаціональної України.
            І на завершення заходу Колісніченко Аліна, виконала пісню: "Нехай квітує Україна".
           
Захід підготували бібліотекар Деркач О. М.
та музичний керівник БК Курник М. Ф..



            

Комментариев нет:

Отправить комментарий