"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 11 марта 2015 г.

«УКРАЇНА– НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ»

          31 січня культпрацівниками Будинку культури спільно з бібліотекою було проведено літературно-музичну композицію «Україна – наш спільний дім». Метою заходу було ознайомити присутніх з національними  меншинами , їхньою культурою , мовою, традиціями. Виховувати повагу до людей різних національностей. А також було наголошено, наскільки це важливо в наші не прості часи, взаєморозуміння між людьми. Ведуча заходу бібліотекар Ковальчук О.А. зазначила, що Березівський район , як і вся Україна, багатонаціональний. Так, в селі Демидовому проживають потомки російських робітників, яких завіз уральський промисловець Микола Демидов. Веселинівка – чеське село, Маринове – колишня німецька колонія.
         Директор Будинку культури Галанова Л.В. розповіла, що в Раухівку військова доля закинула людей з різних куточків Равдянського Союзу. У нас проживають українці, росіяни, білоруси, молдовани, азербайджанці, вірмени, грузини. І в багатьох із них тече  кров не однієї національності.  Так, Маковоз Н.М. – Українська, естонська, російська, чоловік – чистокровний запорізький козак, дочка заміжня за  болгарином. Завадський К.А. – грузин, дружина українка, Яковлєві – удмурти, Крецу – молдовани, Мамедови – азербайджанці. Всі вони памятають свою  «маленьку» батьківщину, зберегли свої традиції, мову. Але всіх їх обєднали Україна, яка стала для них другою батьківщиною, всі радості, успіхи і біль вони пропускають через своє серце.
         Для присутніх прозвучали пісні «Грай, музико моя», «Белорусский край» у виконанні вокального ансамблю «Цветные сны», прозвучали також російські, молдавські, азербайджанські мелодії. А.І. Якимчук прочитав свої вірші про Батьківщину, мир, дружбу. Ансамбль «Непоседы» виконав  «Єврейський танець».
         На закінчення бібліотекар Ковальчук О.А. прочитала вірш нашої раухівчанки , вчительки місцевої школи Лубніної А.М. «Два крыла». Ці крила несуть нас по життю і якщо з одним сталося біда, боляче і другому.
         Всі присутні виразили надію, що в нашій любій Україні, відновиться мир, спокій, взаєморозуміння і ми станемо Європейською країною.

        Завідуюча Раухівською  бібліотекою  - Ковальчук О.А.




Комментариев нет:

Отправить комментарий