"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 17 марта 2015 г.

РІДНА МОВО ЗВУЧИ В РІДНІМ ДОМІ

         Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій мальовничій землі, в нашій славній Україні. Тут жили наші діди, прадіди, тут живуть наші батьки корінь роду українського, що сягає сивої  давнини. І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємося аж до сліз, зачувши рідне слово…
         Найбільше і найдорожче добро в кожному народу – це його мова, та жива схованка людського духу,  його багата скарбниця, у яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід і почуття.

Українська мова -
давня й молода.
Світить рідне слово, як жива вода.

         В дитячій районній бібліотеці був проведений  літературно-музичний вечір «Рідна мова, звучи в нашім домі для учнів 4 А та 4 Б класів Березівської ЗОШ №2 з вчителями Абухіною  Ольгою Іванівною, Касьян Іриною Анатоліївною.
         Бібліотекар Ірина Олександрівна  Вольф розширила знання дітей про рідну українську мову, про її значення  у житті  кожного з нас. Допомогла розвити уяву,  мислення, память. Виховувала прагнення  досконало знати правильну  літературну мову і навчитися нею  говорити.  Школярі теж  брали участь в проведені заходу Кибич Іван, Григораш Микита,  Прідівус Ліза,  Драмашкова Аліна, Васькін Максим , Мужила Валерія, Рябченко Дарина, Петріченко Марія, Полуектов Микита, Коржова Марія активно відповідали  на запитання вікторини, загадів,  розказували прислів’я,  приказки, забавлянки, колискові пісні.  Слухали пісні про нашу українську мову.
         Мине час і діти стануть дорослими , хочеться, щоб вони зростали в ріднім краї, де постійно супроводжуватиме рідне слово. І ніколи щоб не цуралися нашої рідної української мови.
  
 Зам. директора  по роботі з дітьми

дитячої районної бібліотеки  – Янішевська Л.В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий