"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

понедельник, 3 декабря 2018 г.


"МАЙБУТНЄ БЕЗ СНІДу"
         Історія знає чимало випадків, коли страшні епідемії чуми, віспи, холери спустошували країни і, навіть, окремі континенти земної кулі, але людство вистояло, хоча і дорогою ціною. У XX ст. з'явилось нове інфекційне захворювання, назва якого СНІД. Воно здатне за десять-двадцять років поставити людський рід під реальну загрозу існування. Ми живемо в неабиякий час, ритм сучасного життя дуже стрімкий і цікавий, світ відкриває перед нами великі можливості, ми поспішаємо жити не замислюючись над тим, що іноді потрібно зупинитися, потурбуватися про себе, про своє життя.. Лише здорова людина відчуває себе повноцінною особистістю, лише здорова людина приносить користь суспільству.. Але, на превеликий жаль, разом з прогресом на планеті впевненою ходою крокує жахлива велика проблема, яка загрожує існуванню всього людства - це чума XXI століття - СНІД...
         Щорічно, 1 грудня, відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та рішення Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими в 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. У всьому світі сьогодні говорять про Снід, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія, про масштаби цієї трагедії, про те, що ця чума 20, а тепер вже і 21 століття загрожує існуванню людства.
         Тому, в ім’я соціальної терпимості, порозуміння та розширення інформації про пандемію, що швидкими темпами розповсюджується по усіх регіонах земної кулі, на базі СОУПу ЦРБ для учнів 10-11 кл. ЗОШ I-III ст. № 2 з бібліотекарем Міхайловою М. М. було організовано зустріч з лікарем кабінету "Довіра", лікарем-фтизіатром районної лікарні Кінарьовою Л. М. Під час зустрічі присутні дізналися про ВІЛ/СНІД, у чому відмінність ВІЛ від СНІД, про шляхи інфікування, передачі, яким чином можливо визначити інфекцію, чи можно вберегти себе від СНІДу та де і як пройти обстеження. Усі разом переглянули відеофільм "СНІД - загроза людству".
         Про це повинен знати кожен і усвідомлювати всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх рідних та близьких від цієї страшенної інфекції.. Нехай усе жахливе, що сталося з іншими, обійде нас, залишиться далеко-далеко.
         Ми бажаємо любіть свою сім'ю, цінуйте своє життя та будьте здорові!
Як почуєш — серце завмирає,
Від СНІДу наслідки сумні,
Від нього ліків ще немає,
Тому ми скажем:
СНІДу — НІ!







Комментариев нет:

Отправить комментарий