"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

понедельник, 3 декабря 2018 г.


"Світ навколо тебе"
         Сьогодні день добрий, тому що людським теплом і добротою зігріваються серця. 3 грудня - Міжнародний день інвалідів. Відзначення Міжнародного дня інвалідів- справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Тому, на базі СОУП ЦРБ пройшла година милосердя з учнями 10-х класів ЗОШ І-ІІІ ст.№3, з вчителем фізики та інформатики Ткачук Я.В. вчителем української мови та літератури Літвін Н.Й. На заході були присутні юрист- консультант РЦСССДМ Кінда Н.Ю.,волонтер корпусу миру Еліс Грейдер.
         Що людині потрібно для щастя?... Здоровья, хороші друзі,щоб рідні довго жили. А ще потрібно щоб з ними поруч були завжди добрі, чуйні люди. Інваліди- це просто категорія людей. Це окремі життя .Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомогає. В Україні живе понад 2 млн. людей з обмеженими можливостями. Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоро'я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року, років, не забувати про те,що поруч з нами живуть інваліди які потребують допомоги і уваги.
         Присутні переглянули відеоролики "Інвалідність не обмежує, обмежує дискримінація","Жага до життя" та дізналися що Гомер, Альберт Енштейн, Людвіг Ван Бетховен, Ісаак Ньютон, Леонардо Да Вінчі, Уолт Дісней теж були людьми з особливими вадами, але важкі хвороби не зламали їх,незважаючи на проблеми ці люди досягли великіх успіхів, і стали всесвітньо відомими.
         Потім Наталя Кінда та Еліс Грейдер провели з дітьми подорож- гру по шести станціях - зупинках, на яких діти мали змогу відчути на собі всі тяготи життя які припадають на долю людей з обмеженими можливостями.
На першій станції- діти повинні були прочитати колір написаний неправильно, на другій- завязавши очі пройти у повній темряві за допомогою своїх товарищів, на третій- діти малювали протележною рукою, на четвертої- зав'язували шнурки однією рукою, на п'ятій станції - розмотували цукерки одягнувши на руки перчатки і на шостій -малювали не вимовляючи слова.
Доброта і милосердя- два крила на яких тримається людство. Ми не повинні забувати про тих людей, які потребують допомоги, які залишаються сам на сам зі своїми проблемами та хворобами.
         Запам’ятайте : ”Людина живе лише один раз, і так хочеться залишити добрий слід на згадку про себе. І щоб не сталося в житті у кожного з вас, завжди пам’ятайте, що ви живете на планеті Земля і носите ім’я Людина. А людина починається з добра. І творити добро – значить бути щасливим».
Щиро дякуємо колективу Березівського РЦСССДМ за співпрацю!
















Комментариев нет:

Отправить комментарий