"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 20 декабря 2018 г.


Протягом грудня 2018 року в місті Одеса і районних центрах Одеської області проводяться покази документальних фільмів в рамках XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.  Програма фестивалю  передбачає покази документальних фільмів про права людини українських і зарубіжних режисерів, а також дискусії і обговорення про проблеми безпеки в громаді та щодо функцій і ролі публічних бібліотек у сучасному українському суспільстві.                                                                                                                                Сьогодні, 21 грудня за ініціативи журналіста Віктора Зуєва  на базі СОУП Березівської центральної районної бібліотеки пройшов показ  документального фільму «Жінка в полоні» режисерки Бернадетт Тузи-Ріттер. Глядачами стрічки були запрошені студенти першого та другого курсів БПАЛ (Березівського професійного аграрного ліцею) з майстрами виробничого навчання Давидовою Т.В. та Ткачук К.С.  Відвідувачі мали змогу поринути у світ реальної драматичної історії та зрозуміти наскільки близькою і водночас незримою є проблема сучасного рабства.
         «Жінка в полоні» – це фільм про Маріш, 52-річну угорку, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Її гнобителі відібрали в неї документи, і їй не можна виходити з дому без дозволу. З нею поводяться як з твариною: годують недоїдками і не надають ліжка для сну.  Маріш проводить дні зі страхом у серці, але мріє про те, щоб повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона – не одна. Вона починає проявляти довіру. Після двох років зйомок вона збирається з духом і розказує про свій план: «Я втечу». У фільмі простежений героїчний шлях Маріш назад до свободи.                             
                        Після перегляду, Віктор Зуєв провів з відвідувачами обговорення стрічки    « Жінка в полоні», розповів підліткам як не потрапити в небезпеку  їдучі на заробітки, та як поводитись і куди  звертатися якщо трапилася біда в іншій країні…
         Колектив центральної районної бібліотеки дякує Віктору Зуєву за проведення змістового, повчального та корисливого заходу  для  молоді Березівщини.













Комментариев нет:

Отправить комментарий