"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

воскресенье, 9 декабря 2018 г.




Закони, за якими вчимося і живемо

Конвенція дітям права надала, 
Щоб знала дитина вана не сама,
Що люди дорослі її захистять
І будуть права її скрізь поважать 

Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Права людини є невідчужуваними та непорушними. Вони належать кожній людині від самого народження й протягом усього життя, не залежать від волі держави, не даруються й не можуть бути скасовані. Діти найцінніший скарб, найбільше наше багатство. Тому важливо виховувати у них почуття власної гідності не тільки за свою долю, а й замайбутнє інших.
7 грудня учнів 7А та 9А класів ЗОШ№2 запросили в районну бібліотеку для дітей прийняти участь в конкурсі ерудитів з правознавства, який проводили директор Березівського центру соціальної служби сім’ї дітей та молоді Холодулькіна Олена Сергіївна та Кинда Наталія Юріївна юрисконсул. Бібліотекар Людмила Миколаївна Іщенко привітала запрошених і розповіла про Деклорацію, яка стала першим світовим документом про права людини та про Конвенцію ООН про права дитини. Конкурс складався з декількох частин: 
1-ша частина: правознавчий марафон «У королівстві Феміди». Діти активно спілкувались, обговорювали свої права, розбирали різні життєві ситуації.
2-га частина:літературно-правознавча лотерея «Права літературних героїв» На прикладі героїв відомих казок присутні спробували розглянути статті Конвенції про права дитини.І визначити, яке право, визначене Конвенцією про права дитини, було порушено стосовно цього героя. Активними були присутні Антонів Валерія, Іванішина Наталія, Лялюшкіна Вікторія,Григоренко Дар’я, Захарченко Валерія, Кікоть Анна.
Метою нашого заходу було формувати правовий світогляд школярів,про відповідну активну позицію при реалізації своїх прав у житті, та розвивати вміння користуватися своїми правами, виховувати повагу до прав та основних обов’язків людини і громадянина.

Завідуюча районною бібліотекою для дітей 
Янішевська Л.В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий