"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 13 декабря 2018 г.






















Хочешь Людиною справжньою стати,
Наші закони навчись поважати.
Навчись їх виконувать завжди і всюди,
Тоді і тебе поважатимуть люди!!!

Продовжуючи Всеукраїнський тиждень права, який в Україні проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня – Міжнародний день прав людини, який заснований 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, на базі СОУПу центральної районної бібліотеки бібліотекарі – координатори разом зі спеціалістами різних юридичних відділів, а саме, начальником відділу Березівського бюро правової допомоги Гаврилович І.П., головним спеціалістом відділу бюро правової допомоги Танасійчук О. І., начальником юридичного відділу апарату РДА Ігнатьєвою С. М., головним спеціалістом юридичного відділу апарату РДА Лисак К. С., спеціалістом Березівського міжрайонного ВДВСГТУЮ в Одеській області Філоненко І. В. провели правопросвітницьку годину «Правовий статус неповнолітніх» для учнів 7-8-х класів ЗОШ
I-III ст. №1 з педагогом-організатором Корольовою О. А. Метою заходу було ознайомити школярів із базовими знаннями про закони України та свої права, де зазначені права людей, зачитати декотрі статті з Конвенції ООН про права дитини, розказати, як уміло використовувати їх на практиці та, за потреби, їх захищати, про відповідальність за свої вчинки, виховати у дітей повагу до честі та гідності іншої людини. У ході заходу усі присутні переглянули відеоролики: «Що таке права людини?», «Права дитини», «Майбутні правознавці», «Конвенція ООН про права дитини», «Твої права у школі», а також діти прийняли участь у невеличкій вікторині по правам «Інтелектуальний штурм». Перед запрошеними виступила Олена Танасійчук, яка зауважила, що у молоді є не тільки права, а ще і обов’язки та що за різні види правопорушень з певного віку настає відповідальність, а якщо неповнолітній не досяг такого віку то відповідальність несуть їхні батьки. Олена Іванівна запропонувала переглянути відео про підлітка, який за скоєний злочин опинився за гратами ще в досить юному віці та що його до цього привело… Світлана Ігнатьєва доповнила виступ Олени Танасійчук та роздала дітям на згадку про зустріч різні брошурки про права дитини та про Конвенцію ООН про права дитини.
Сподіваємось, що
кожна дитина буде законослухняним громадянином своєї країни, тобто дотримуватися прав і свобод інших людей та не вчиняти правопорушень або злочинів.
Ми маємо право жити на землі,
Творити, дихати, учитись,
Примножувать багатства всі її,
Своєю Україною гордитись.

Комментариев нет:

Отправить комментарий