"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 6 декабря 2018 г.


                                     «Волонтерство: поклик душі чи професія»
      Милосердя, доброта…Ще з часів давньоруських благодійність була традицією нашого народу. Цілком природнім і закономірним вважалось допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматочком хліба, дати притулок  бездомному, захистити старість і немічність, порятувати хворого чи каліку, заступитися за беззахисного і скривдженого. Сьогодні поруч  із нами є люди, які здаються справжніми атлантами, на чиїх плечах тримається наш світ. Тих, хто робить надзвичайне для бійців, поранених, сиріт, біженців, зранку до вечора шукаючи можливості для допомоги: збирає гроші на ліки, надає притулок тим, хто залишив рідні домівки, годує, напуває, зігріває… Це волонтери. Мирні воїни світу.
      На базі СОУПу ЦРБ до Міжнародного дня волонтера, який відзначається щорічно 5 грудня, було проведено патріотичну бесіду: « Волонтерство: поклик душі чи професія» для учнів 8-х класів ЗОШ l-lll ст.№2 з вчителем історії Чумак З.В. та вчителем англійської мови Посівнич О.М.
       У ході заходу відвідувачі дізналися про виникнення волонтерського руху, про ідею створення Червоного хреста- організації, яка працювала на волонтерських засадах і надавала першу медичну допомогу пораненим бійцям, про відомих українців, що безкорисливо творили добрі справи: це Костянтин Острозький- київський воєвода, князь, який на власні кошти відкрив перші школи у деяких містах західної України ( 16 ст.), в яких училися і діти шляхти, і селянські діти; гетьмани Петро Сагайдачний і Іван Мазепа, які у 1702 році на благодійні кошти звели новий великий корпус Києво- Могилянської академії; Михайло Грушевський- видатний український історик, який у 1898 році на власні кошти заснував у Києві школу, в якій діти мали змогу вивчати рідну українську мову.    
      На заході були присутні директор Березівського РЦСССДМ Холодулькіна О.С., юрист- консультант Кінда Н.Ю., які розповіли про волонтерську діяльність на території нашої Березівщини  з показом відеослайдів, а також, Еліс Грейдер, волонтер корпусу миру США в Україні, яка розповіла про волонтерський рух своєї країни та зробила відеопрезетацію.
      Волонтерська діяльність має неоцінене значення, тільки добро збереже чарівний світ нашої рідної землі. На ньому тримається все людство! Коли кожен із нас буде добрим і милосердним, справедливим, щирим, буде жити за правилами людяності і добра- наше спільне життя  і майбутнє буде щасливим і прекрасним. А наша рідна Україна стане багатою і незалежною державою, де в першу чергу будуть піклуватися про людину, її добробут. Велике починається з малого…
     Тому ми закликаємо всіх: будьте щедрі серцем в імя добра і милосердя! Нехай не зачерствіють ваші душі, відкрийте свої серця для добра! Нехай потреба робити добро стане вашою щоденною потребою!












Бібліотекар-координатор СОУПу
Кожарновська Людмила.





Комментариев нет:

Отправить комментарий