"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 7 декабря 2018 г.


         Щорічно, починаючи з 2008 року, в Україні проходить Всеукраїнський тиждень права. Цього року тиждень припав з 3 по 9 грудня. Це свято було засновано 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. У цей день, зазвичай, згадують про механізми досягнення безпеки в суспільстві й зусилля світового співтовариства щодо виховання підростаючого покоління у дусі дотримання прав людини.
         Підлітковий вік – це час, коли людина ще не доросла, але вже й не дитина. Тоді молодь шукає себе й намагається довести всім, що вона чогось варта. У цьому віці діти доторкуються до антисоціальних моментів життя, проте, на жаль, не завжди розуміють межу між добром і злом та вміють вибрати правильний шлях.
         Тому, 6 грудня, в приміщенні СОУПу районної бібліотеки пройшла правознавча година «Злочинність на вулицях та в громадських місцях серед підлітків» для учнів 8-х класів ЗОШ I-III ст. №3 з вчителем фізики та інформатики Цигольнік М.Р. На заході були присутні інспектор ювенальної превенції – Тодоренко О. О., інспектор районного сектору пробації – Лабунська Л. В., директор Березівського РЦСССДМ Холодулькіна О. С., юрист – консультант РЦСССДМ Кінда Н. Ю., які розповіли  про стрімкий ріст правопорушень, особливо підліткових та молодіжних, про кримінальну відповідальність, яка настає з 16 років, а при вчиненні окремих видів злочинів цей вік знижується до 14 років, що причиною підліткової злочинності найчастіше є неналежний догляд за дітьми батьків або їхня відсутність, про загальне зниження рівня життя, неблагополуччя сімей, які з втратою прибутку втрачають і моральні цінності, відсутність нормальних побутових умов – все це призводить до того, що діти, прагнучи жити так, як усі, намагаються досягти цього шляхом крадіжок та інших злочинів. Спеціалістами Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, районного сектору пробації та ювенальної превенції проводиться широка профілактична робота з метою попередження вчинення правопорушень  дітьми та стосовно дітей, застереження неповнолітніх від вживання алкоголю та наркотиків, крадіжок, побиття, принижень, які інколи призводять до самогубств, а також спроб втечі з домівок. А також розповіли про види юридичної відповідальності: адміністративної, кримінальної, матеріальної, цивільно-правової, дисциплінарної та навели приклади правопорушень підлітками у нашому місті, звернувши увагу присутніх дітей на те, що «незнання законів не звільняє від відповідальності» та побажали їм бути обачними і відповідальними у своєму подальшому житті.
         Колектив ЦРБ щиро дякує за співпрацю та допомогу у проведенні правового заходу інспектору ювенальної превенції – Тодоренко О. О., інспектору районного сектору пробації – Лабунській Л. В., директору Березівського РЦСССДМ Холодулькіній О. С., та юристу – консультанту РЦСССДМ  Кінді Н. Ю.






































Комментариев нет:

Отправить комментарий