"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 6 октября 2016 г.

Сьогодні бібліотека є найважливішим культурно – освітнім, виховним центром, який виконує важливу роль у формуванні національної свідомості, любові до свого народу, до своєї землі. Книги оточують людину із самого дитинства. Велика роль книги у вихованні людини. Вона не тільки вчить, але й підказує, як вчинити в тому чи іншому випадку. Книга залишається основою нашого буття.
         Петрівська сільська бібліотека була заснована у 1946 році. Знаходилася в землянці, займала 2 кімнати, де нині проживає сім’я Яворських. Книжковий фонд бібліотеки у той час складав 100 книг. У 60-х роках був зведений Будинок культури, 2 кімнати площею 65 кв. м. були призначені для сільської бібліотеки. Зараз фонд бібліотеки нараховує 9109 примірників, з яких 3816 – дитяча література.
    В цьому році бібліотека святкує свій ювілей -70 років.
    Напередодні Дня бібліотек відбулася зустріч. До бібліотеки завітали учні 5-8 класів та вчителі: Іринчук Наталія Анатоліївна, Мазур Інна Василівна, Чаус Оксана Миколаївна. Ведучою свята була Данилішина Юлія (7кл.)
     Доповненням до почутого прозвучали вірші: «Книга – твій друг» (Вероніка Іщенко), «Як прийшла книга до нас» (Дарина Вітрюк). З заповідями читача ознайомила Ольга Глазунова (7кл.), правила поведінки з книгою зачитала Галина Констанжі (7кл.)
     Завідуюча бібліотекою організувала інтелектуальні змагання, конкурси між командами: «Гаррі Потер» та «Котигорошко».
     І – конкурс «Літературний алфавіт».                                    
     ІІ – конкурс « Якнайбільше назвати приказок та прислів’їв про книгу».
     ІІІ – конкурс «Загублені герої шукають свою казку».
      З рахунком 15:15 перемогла дружба.
      Наостанок всі учасники сфотографувалися на згадку.

Бібліотекар Петрівської бібліотеки – Корнєєва Т. Ф.



















Комментариев нет:

Отправить комментарий